Registracija svetovnih domen
domains,web names,internic
> vstopi <

register domains Kaj je domena?

Domena je psevdonim za določen numerični internet protokol - IP naslov. Tipičen IP naslov izgleda nekako takole: 193.25.45.312. Vsak računalnik, ki je povezan z internetom, ima IP naslov, ki ga ločuje od ostalih računalnikov. Ker si je takšen numerični naslov težko zapomniti, so vpeljali DNS strežnike, ki povezujejo "besedne" psevdonime z numeričnimi vrednostmi. Ker je vsak IP naslov edinstven, mora biti tudi domena edinstvena.

registrar Zakaj registrirati domeno?

Domena vam ponuja stalno in profesionalno identiteto na spletu ter prav gotovo tudi večjo popularnost in obiskanost vaših spletnih strani.

1. Nakup domene predstavlja zaupanje na spletu.

Če želite poslovati na spletu, je lastna domena nepogrešljiva pri dosegu uspeha. Z registracijo domene na www.SvetDomen.com si z majhnim plačilom močno povečate zaupanje vaših potencialnih kupcev. V primeru, da imate osebno stran na kateri želite čimveč obiskovalcev, si jo bodo laže zapomnili in se vračali, če boste imeli svoje enostavno ime.

2. Domene so prenosljive.

Domena je v bistvu neke vrste znak, ki kaže na vašo spletno stran. Tako lahko imate vedno isto domeno, ne glede na to ali zamenjate ponudnika gostovanja. Obiskovalcem, ki shranijo vašo stran med priljubljene, ne bo potrebno zamenjati URL naslova. Brez domene je to nemogoče!

3. Domene izboljšajo vašo vidnost na spletu.

Vaša stran bo vpisana v večje število iskalnikov, kajti nekateri iskalniki vpisujejo le strani s svojo domeno. Tudi ostali webmasterji se bodo laže odločili za vpis vaše domene na njihovo stran.

4. Domene dodajo občutek profesionalnosti.

Dejstvo je, da strani, ki uporabljajo svojo domeno, izžarevajo večji občutek profesionalnosti in zaupanja.

5. Domene si enostavneje zapomnimo.

Kateri URL naslov si enostavneje zapomnimo:

http://members.geocities.com/~svetdomen/index.htm
ali
http://www.SvetDomen.com

> vstopi <